Vertrokken, maar nog altijd onderweg...

Foto

PDF download (Dossier Kruispunt)→

Overleden weirdo's


Jaren zijn ze met teksten en taal bezig en proberen ze anderen te overtuigen van hun mening. Ze schrijven er een heleboel artikels over en ze krijgen nu en dan steun van gelijkgezinden. Vervolgens bundelen ze hun gedichten en artikels in een heus tijdschrift dat ze uitgeven met subsidie of niet, en in een heel beperkte toelage. Maar dan op een goeie dag, eigenlijk een slechte, is het gedaan, dan leggen ze het bijltje erbij neer, het loodje ook.
  Om hun gedachten niet voor altijd te vergeten lijsten we hier die dierbare onfortuinlijken die het aardse voor het hemelse hebben gewisseld.

Kruispunt en John Heuzel

John was gewezen uitgever van het tijdschrift Kruispunt. Een echte fanatieke taalpurist, groot lezer en reiziger. In een ver verleden werd hij de opvolger van de dichter Mark Braet die samen met Georges van Acker het tijdschrift Kruispunt had opgericht. Met zijn Engelse humor en zijn Ierse koppigheid werd John de drijvende kracht (redacteur, recensent en referent) achter dit literair kwartaalschrift dat in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw vele lezers en abonnees elke keer weer regelmatig bleef verbazen. (uit: blog van VWS Dun lied donkere draad, door Hendrik Carette, Schaarbeek, 13 oktober 2020)
  Het tijdschrift van John Heuzel is het grote voorbeeld voor Weirdo's, het tijdschrift van Hubert Van Eygen, dat een kruispuntje wil zijn.

PDF download↓

Foto Foto Foto Foto Foto FotoFoto Foto Foto Foto Foto FotoFoto Foto Foto Foto Foto Foto
Terug naar boven

Foto


Sitemap            Geschriften            Geschiedenis            Gedichten
Familie              Manifestaties               Abonneer                 Kris' boeken

Foto Foto


© EYGEN-BOEKEN.be     Online sinds 25/05/2012       hubert.vaneygen@skynet.be
Versie 12.06        Page update 31/12/2023      Alle rechten voorbehouden