De ten dode opgeschreven mensen

Foto

PDF download→

Over leven

Lezen komt van pas wanneer je op facebook zit, op het internet surft of je smartphone gebruikt wanneer je niet belt. Of je leest een krant, want je informeren kan nooit kwaad. Mijn raad? Ga wat dieper in op de besproken onderwerpen en bepaal je mening, als voorbereiding op wat je van plan bent met je leven. Ook door dit boek te lezen betrapt de lezer zich misschien erop dat hij verkeerd bezig is. Of net goed, dat kan ook.
  God heeft vele namen. Ik ben niets en niemand tegelijk. Jij, je en jullie, zij, ze en ons, aardbewoners, dat zijn wij. Met wij bedoel ik niet altijd iedereen, alleen mensen zoals ik, en misschien zoals jij. Dit verhaal is een poging om mensen in een ideale wereld te zetten. Zij beleven hun leven naar believen, volgen regels of niet, en gaan dan dood.

Foto

Achterflaptekst

Genesis. Synopsis. Apocalyps. Inderdaad, de Bijbel heeft alles wat een goed verhaal moet hebben: een sterk begin, niet echt een beknopte inhoud maar wel een geloofwaardig midden, en een hallucinant einde.
  Ook dit manuscript is een aaneenschakeling van bizarre verhaaltjes en betweterige bedenkingen. Er zit veel waarheid in, dat is zeker, en dat lezers ertegen gekant zullen zijn, dat is onvermijdelijk. Het is allicht leesvoer voor de minder oppervlakkigen van deze wereld.

Fragment:
Er is misschien nog iets dat Nino moet toelichten: het internet verklaart de zondvloed als het resultaat van een komeet- of meteorietinslag rond 2800-3000 voor Christus ergens ten zuid-oosten van Madagaskar. Toen zouden megatsunamiís de kusten van de Indische oceaan hebben geteisterd, en het water zou tot meer dan honderd kilometer landinwaarts zijn gestroomd. De ruimtesteen heeft een immense deuk in de aarde geslagen, de Burcklekrater. Hij ligt onderzees, bijna vier kilometer diep, en de diameter ervan is dertig kilometer. Had hij een gat geslagen, dan was het hete binnenste van de aarde wellicht eruit gevloeid. De wereld zou zijn leeggelopen door magma en lava te braken en assen te regenen, en vervolgens zou ze van de hitte tot een krent ineengekrompen zijn. Dat is gelukkig niet gebeurd. Maar waar Nino en Nina ook gaan, er zal altijd allerlei onheil boven hun hoofden hangen.

Foto


Sitemap            Geschriften            Gemoederen            Gedichten
Familie              Geledingen              Gefotoshopt             Huberts Weirdo's

Foto Foto


© EYGEN-BOEKEN.be     Online sinds 25/05/2012       Alle rechten voorbehouden
Versie 12.06        Page update 05/12/2023