De spieders van Toil DarranjéSpin

Foto

PDF download↑

De kwaaien in dit verhaal zijn de spieders van Toil Darranjé, een zwart gat; de naam is afgeleid van het Franse toile d'araignée dat spinnenweb betekent. Het gaat mij erom dat de lezer pas aan het einde inziet hoe welgevormd de werelden zijn, vandaar dat ik de komeet die de planeten bedreigt Satori noem, wat plotseling inzicht betekent.
  Dit verhaal speelt zich buitenaards af - de hoofdpersonages zou je dan buitenaardsen kunnen noemen - maar ik weet zeker dat het net zo goed op aarde had kunnen gebeuren. Ik rakel het sciencefictionverhaal op, maar ik probeer ook de dagelijkse gebeurtenissen van onze misdadige wereld erin te verwerken. Moord en doodslag dus, maar met de nodige liefde en voortplantingsmethoden gegarneerd. Foto

Achterflaptekst

Een politierechercheur is getuige van een treinongeluk en gaat op onderzoek uit. Een aanslag verplicht een vrijgevochten vrouw die in een manege werkt in allerijl haar rijtjeshuis te verlaten.
  Vreemde wezens uit de ruimte weven een web rond hun planeten en bemoeilijken hun reis in het onbekende, maar een buitenaardse telepathie stuurt de man en de vrouw naar een gemeenschappelijk doel. Hun gezelschapsdieren voelen aan dat er een catastrofe op komst is en begrijpen maar al te goed dat hun baasjes uitverkoren zijn om hun werelden voor de verwoesting te behoeden.

Fragment:
In een impuls nam ze zijn hand beet. Zwijgend keken ze samen uit over de vallei. Opnieuw probeerde ze de emoties van de eeuwige kus op te roepen. Ze stak haar antennes de oneindige ruimte in, in de hoop de man aan de overkant te kunnen peilen, maar dat lukte niet. In een poging haar fantasie niet te laten overlopen, nam ze zich voor de man aan haar hand de rol van de man binnenin te laten spelen. Toen ze Bux aankeek wist ze opeens dat hij veel meer kon dan hij vermoedde. Hij kon een vader voor haar kind zijn. De paarden speelden op de achtergrond als clowns in een circus. Hun geluiden maakten haar erop attent dat het plezier nog van deze wereld was. Perro vloog in het rond en floot een waanzinnig lied. Met zijn snavel probeerde hij Solei te doorprikken, maar de lichtbol zou niet veel later gegarandeerd vanachter de horizon opdagen.

Terug naar boven

FotoSitemapGeschriftGemoedGedicht
FamilieGeledingFotoshop     Hubert

Foto Foto


© EYGEN-BOEKEN.be
Online sinds 25/05/2012
Alle rechten voorbehouden
V12.06 Mobile Pagedate 05/12/2023