De man met de sigaretTrio

Foto

PDF binnenkort

Jezus is verrezen en zijn boodschap is duidelijk: leef niet voor jezelf maar voor anderen. Door samen kerstbrood te eten? Dat is moeilijk als je geen gezin hebt. Stel je voor dat je een gescheiden vrouw bent, dat je geheime relatie met een collega op zijn einde loopt, dat een vriend je op de trein verdedigt tegen handtastelijke mannen en dat hij romans schrijft die jij mag nalezen.
  Verstokte roker of niet, er rest je enkel tot Onze-Lieve-Vrouw van de Altijddurende Bijstand te bidden opdat je mag blijven tot de zon uitdooft. Foto

Achterflaptekst

Een vrijgevochten vrouw overleeft een hachelijk verkeersongeval. Ze probeert haar oude leventje weer op te pakken, maar haar amoureuze perikelen bezorgen haar voortdurend grote kopzorgen. Haar vriend speelt met haar gevoelens en ze lijdt onder zijn arrogante gedrag.
  Gelukkig ontmoet ze op de trein een man die erin slaagt haar op te vrolijken. Wanneer ze een gestolen gsm vindt, raakt ze op de koop toe verwikkeld in de verdachte praktijken van gevreesde bandieten. In een poging het hoofd boven water te houden, vindt ze de ware liefde.

Fragment:
Ik had aan Onze-Lieve-Vrouw van de Altijddurende Bijstand in de kapel van Bolderberg gevraagd of Alain en ik mochten blijven tot de zon uitdoofde. Zolang hoefde niet. Ik wilde enkel geluk tot de dood ons zou scheiden. Alain citeerde Rammstein: 'Wir müssen leben bis wir sterben/ We moeten leven tot we sterven.' En daar hoefden we enkel op te W88. Met Charel Dooms hadden we ooit een louterend gesprek gehad in de tuin van het klooster in Kerniel. Hij vocht voor de toekomst van de aarde. De meerderheid van de mensen liet zich misleiden, vond hij, ze zochten enkel vertier. Hij had gelijk. Iedereen moest een steentje bijdragen aan een nieuwe aarde, een waar het aangenaam vertoeven was en waar er geen miljoen mensen per jaar stierven door de hand van een ander. Om zin aan je leven te geven moest je het liefdesgevoel verspreiden over de hele wereld. Het schilderijtje met de wereldbol in de handpalm van een reusachtige hand hadden we boven ons bed gehangen.

Terug naar boven

FotoSitemapGeschriftGemoedGedicht
FamilieGeledingFotoshop     Hubert

Foto Foto


© EYGEN-BOEKEN.be
Online sinds 25/05/2012
Alle rechten voorbehouden
V12.06 Mobile Pagedate 05/12/2023