Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Van sterren gemaakt


In 1985 kocht ik een Pentax MG reflexcamera waarmee ik op vakantie en op locatie in België artistieke beelden probeerde te maken. Ik gebruikte meestal diafilm omdat fotoafdrukken in die tijd veel te duur waren. In 2006 schafte ik me een eenvoudig digitaal fototoestel aan, een Pentax Optio 50L, waarmee ik menig tafereel op vakantie, samen met mijn trouwe huisgenote, voor de eeuwigheid vastlegde.
  Ook in 2011 trokken we op vakantie, dit keer met een Panasonic Lumix DMC-FS15. Helaas is dat toestel tijdens onze vakantie in 2015 gestolen. We hebben maar even getreurd, want met een Lumix DMC-TZ57 slaagden we erin nog betere kiekjes te maken. Maar de Apple iPhone 6 die ik in 2016 van mijn werkgever leasete overtrof alles. Anno 2022 doet mijn vriendin het nog met een iPhone SE uit 2020, terwijl ik de betere foto's maak met een Samsung Galaxy A52 5G uit 2021.

Bladervensters↓

Instagram

De leukste – ook de liefste – onderwerpen om te fotograferen zijn mijn trouwe huisgenote, en mijn neefje en nichtjes. Maar ik fotografeer ook graag interessante monumenten, kastelen en paleizen in allerlei steden. Mensen in mijn omgeving maken weleens de opmerking dat ik door het vele fotograferen vergeet van de omgeving te genieten, en dat ik die enkel door de lens van mijn fototoestel heb gezien. Dat kan wel waar zijn, maar mijn momentopnames fungeren als geheugensteun. Zo heb ik een klaarder beeld van de wereld om me heen.
  Het was de bedoeling om de meest opmerkelijke foto's op Instagram tentoon te stellen. Maar nu ik het spectaculaire aanbod heb gezien, schrik ik ervoor terug om mijn onnozele kiekjes te posten. Daarom heb ik mijn foto's met ster laten evolueren naar een kunstigere voorstelling die de weinige bezoekers van mijn site alsnog zullen verbazen.

Uw Waarnemende Plaatjesmaker
Terug naar boven

Foto


Sitemap            Geschriften            Gemoederen            Gedichten
Familie              Geledingen              Gefotoshopt             Huberts Weirdo's

Foto Foto


© EYGEN-BOEKEN.be     Online sinds 25/05/2012       Alle rechten voorbehouden
Versie 12.06        Page update 01/06/2024