Egotripperij


Zelfzuchtig

Bladervenster↑

Een egoļst is tuk op voordeel. Van Dale zegt over egotrip: activiteit die men uitsluitend verricht ter wille van zichzelf, ter verhoging van het zelfgevoel, zelfzucht is een uitwas van de biologisch noodzakelijke zelfhandhaving. Als mens moet ik me op het eerste plan zetten, om te blijven leven, dus zo erg is het niet om een egoļstisch trekje te hebben. Er zijn echter mensen die overdrijven, maar ik ga geen namen noemen.
  Ik heb het hier enkel over mijn eygen (what's in a name?) toch wel grote liefde voor mezelf, en hoe ik in the picture kan komen, letterlijk. Ik ben creatief. Ik zie overal mogelijke projecten waar anderen blind voor zijn. En zij zullen mij voor gek verklaren omdat mijn ondernemingen geen nut hebben voor de maatschappij, maar ik hoop wel enkele kunstliefhebbers met mijn kunde blij te maken. Ik wil mensen overtuigen van hun nutteloze inspanningen, omdat ze maar tijdelijk zullen inwerken op de gang der zaken. Hoewel, sommigen hebben het geluk de wereld voor altijd te veranderen met hun creaties. Foto

Zelfbehagen

Zelfreflectie helpt om het anders-zijn van anderen te aanvaarden. Enkel door eerst mezelf graag te zien, zal ik ook mijn naasten kunnen liefhebben zoals mezelf, laat staan ze te beminnen. Voor mijn trouwe huisgenote verlies ik me regelmatig in mijn creativiteit, door bijvoorbeeld gedichtjes voor haar te schrijven. Af en toe vindt ze me toch wel een vreemde vogel, maar lekker weird is gek genoeg.
  De inspiratie komt van 2 fotoseries die ik met een tussenpauze van 5 maanden heb gemaakt - op wandel en duikend in het water - en die toevallig de woorden selfie en fish tot een nieuw woord combineren: Selfish. Met de klimaatopwarming in het achterhoofd voel ik me een vis op het droge. En om in het dierenrijk te blijven: ik ben dus een vogel voor de kat.

Terug naar boven

FotoSitemapGeschriftGemoedGedicht
FamilieGeledingFotoshop     Hubert

Foto Foto


© EYGEN-BOEKEN.be
Online sinds 25/05/2012
Alle rechten voorbehouden
V12.01 Mobile Pagedate 02/02/2024